Welkom bij Ambrosia
Vul hier je leeftijd in

Ik accepteer de nieuwe cookiewetgeving.

U moet bevestigen dat u 18 jaar of ouder bent en akkoord gaat met de nieuwe cookiewetgeving.

Working on inner Beauty.

> De wijnen van Ambrosia komen van de beste wijngaarden uit het Zuiden van Italië, Sicilië. 

Sicilië Sicilië ligt in de Middellandse Zee, ten westen van Calibrië en wordt gescheiden van het vasteland, door de straat van Messina. Het Vulkanisch landschap van Sicilië wordt gekenmerkt door heuvels en bergen. Hoog boven de stad Catania steekt de Etna uit. Dit is de één van de grootste en meest actieve vulkanen in de Wereld. Sicilië is al ruim 2000 jaar een grote producent van gewassen. De hete en droge zomers zijn zeer geschikt voor het verbouwen van vruchten, amandelen, olijven en natuurlijk druiven. Sinds de 14de eeuw kent Sicilië al een florerende wijnbouwcultuur. Er vind voornamelijk verkoop plaats aan het Italiaanse vasteland en werden veel, voornamelijk zoete wijnen geexporteerd naar Afrika. De wijnbouw is de afgelopen tientallen jaren sterk gemoderniseerd. De kwaliteit van de wijnen is mede daardoor enorm gegroeid.
Bepaalde wijnen van Sicilië kennen een lange traditie op het gebied van zoetheid. Deze zoete en voortreffelijke wijnen, gemaakt van delicate muskaat druiven, met een diepgouden kleur hebben reeds van oorsprong prachtige tonen van honing en tropisch fruit.


De wijngaarden Wanneer de wijnen voor Ambrosia met grote zorg na elke oogst weer opnieuw zijn geselecteerd worden ze naar Zwaag getransporteerd. In Nederland wordt de wijn verrijkt met onder andere en afhankelijk van de compositie, Nedelandse Linde Honing, Propolis, biologische kruiden en andere prachtige ingrediënten.
Hierdoor krijgt de wijn haar unieke Ambrosia kleur, smaak, reuk.